субота, 14 березня 2015 р.

ДЕНЬ ЧИСЛА "ПІ"

14 березня  відзначається одне з самих незвичайних свят - Міжнародний день числа "Пі".  А сьогодні 3/14/15 (дата у форматі місяць/день/рік)  о 9 годині 26 хвилин 53 секунди дата і час скалися у перші цифри числа "Пі". Таке буває лише один раз в столітті. Можна сказати просто "супер момент" дня числа "Пі"

В 1987 році американський фізик Ларрі Шоу помітив, що в американській системі запису дат (місяць/число) 14 березня і час 1.59.26 збігається з першими розрядами числа π=3,1415926. Тому і придумав таке неофіційне свято, яке вперше і відзначили в 1988 році в науково-популярному музеї Експлораторіум в Сан-Франциско (San Francisco Exploratorium). 


З цим незвичайним числом ми зустрічаємось, коли починаємо вивчати коло і круг. Число π - математична константа, яка дорівнює відношенню довжини кола до його діаметра. Це нескнчене число, тому при обчисленнях ми округлюємо його до сотих π = 3,14. Поглянувши на це число, відразу стає очевидним, чому саме сьогодні 14 березня відзначається День числа "Пі".

На свято готують навіть пироги:





 А знаєте ви, що числу "Пі" встановлені навіть пам'ятники. Ось деякі з них:

В Сіетлі на сходах перед Музеєм мистецтв


Волгоград. Висота 2м

 

А чи чули ви як звучить число "Пі"?



Немає коментарів:

Дописати коментар